Maassluis          2013

Er kwamen deze zondag bijna 100 deelnemers aan het vertrek.

Al in het begin werd er flink tempo gemaakt. Onder aanvoering van Jesper Asselman en Dico Storm kwam er een eerste kopgroep van zes renners tot stand waar daarna nog eens zo’n 15 coureurs bij aansloten. De krachten waren in deze groep gelijkmatig verdeeld en na een uur bezorgden ze het peloton een lap. In de finale wisten Dico Storm, Erik Meerkerk en Jan Hordijk met lichte voorsprong uit de laatste bocht te komen. In de sprint pakte de ervaren Erik Meerkerk zijn medevluchter Dico Storm. Jan Hordijk finishte enkele lengtes daarachter als 3e.

10.     Kasper Schotte, Schiedam

Op deze gure en natte zondagmorgen met een gevoelstemperatuur van -5 kwamen er toch nog 30 deelnemers aan de start.

10-3-2013 De beslissing viel al in het eerste kwartier, waarin een kopgroep van 8 renners wist te ontsnappen. Eendrachtig samenwerkend konden deze mannen de voorsprong tot meer dan een halve ronde uitbouwen. De sprint van het peloton voor de 9e plaats was voor Max Overhand die Harm van Berkel versloeg. In de laatste ronden probeerden de leden van de kopgroep het elkaar nog moeilijk te maken, maar geen van allen kon ontsnappen. In de eindsprint was het Dico Storm die Robin Huizinga en Jaco Tettelaar naar de 2e en 3e plaats verwees.

==============================================================
Deze zondag waren de weersomstandigheden de wielrenners goed gezind.

3-3-2013 Zelfs de wind was weggevallen. De koers leverde wel tal van demarrages op, maar niemand kon aan het peloton ontsnappen. Slecht een kleine groep van de 110 deelnemers werd op een ronde gereden en moest eerder afsprinten. Uiteindelijk lukte het Quinten Winkel om na 60 kilometer aan een massasprint te ontkomen. De Rotterdamse eliterenner van het Goudse Excelsior hield van zijn demarrage in de voorlaatste ronde net genoeg voorsprong over. De sprint van het peloton won Jos Koop voor Ivo de Ruijter.

10.  Peter Jordaan, Maassluis

Gelukkig kon er na een onderbreking van week weer gekoerst worden op het clubparcours van De Coureur.

17-2-13 Er kwam een peloton van bijna 100 renners aan de start. Het niveauverschil in de maand februari is best groot en na een paar ronden viel er een gat in het peloton waardoor een groep van ongeveer dertig het contact met de hoofdmacht verloor. Vooraan werd er druk gedemarreerd en na een half uur waren er zeven renners die een goed samenwerkende kopgroep vormden. Peter Jordaan, Jaco Tettelaar (beide Coureur), Nander de Vette, Quentin Winkel (beide Excelsior), Joost Jansen ( Ahoy), Joeri van Delft (Spartaan) en Tim de Koning van Restore. Omdat na een uur de kopgroep het peloton dreigde in te lopen, sprintte dit eerder af. Winnaar van deze sprint werd Ivo de Ruijter. De kopgroep bleef tot de laatste ronde bij elkaar en de eindsprint werd overtuigend gewonnen door de Rotterdammer Joost Jansen. Peter Jordaan en Jaco Tettelaar hielden de eer van De Coureur hoog door 2 en 3 te worden.